Aanmelden

Online aanmelddagen voor schooljaar 2021/2022

Onze aanmeldingsdagen zijn op 15 en 16 maart 2021. Op beide dagen van 16.00u tot 20.00u. Vanwege de coronamaatregelen werken we dit jaar met online afspraken.

Afspraak plannen

Wij vinden het heel belangrijk om persoonlijk contact te hebben met onze toekomstige leerlingen en hun ouders/verzorgers. De aanmelding op een middelbare school is immers een belangrijk moment. Daarom voeren we met elk kind (en zijn of haar ouders/verzorgers) een gesprek. Dit jaar vinden deze gesprekken digitaal plaats. U kunt een afspraak inplannen voor het aanmeldingsgesprek via deze link.

 

Via de basisschool krijgt u informatie over het digitale ‘blauwe’ aanmeldformulier. Het is voor ons belangrijk dat u dit digitale aanmeldformulier invult voordat het gesprek plaatsvindt. De aanmelding is pas compleet als we het digitale formulier van de basisschool in ons bezit hebben én het aanmeldingsgesprek hebben gevoerd.

 

We gaan ervan uit dat we net als vorig schooljaar alle kinderen die zich bij ons aanmelden, kunnen plaatsen. Mochten er zich meer kinderen aanmelden dan we in 7 klassen kunnen plaatsen, dan moeten we loten. De lotingsprocedure vindt u hier.

 

Heeft u vragen over de aanmelding? Neem dan contact op met onze administratie. Dat kan via email: montessoricollege@summacollege.nl of telefonisch: 040-2694300.

Aanname-criteria

Wij hanteren aanname-criteria omdat we alleen die leerlingen willen aannemen van wie ook redelijkerwijs verwacht kan worden dat zij binnen de mogelijkheden van ons Montessori onderwijs kunnen worden begeleid naar een diploma op minimaal mavo-niveau.

 

Om tot de mavo/havo brugklas toegelaten te worden, dient de leerling van de basisschool minimaal een mavo/havo advies gekregen te hebben. Voor de mavo-1 klas verlangen we een mavo- (vmbo-t)advies van de basisschool. Leerlingen met een havo-advies kunnen geplaatst worden in havo-1.

Past het montessorionderwijs bij mijn kind?

Bent u zich aan het oriënteren op een middelbare school?

Deze vragenlijst kan u een idee geven of de manier van werken op onze school bij uw kind past.

 

Ook voor kinderen uit groep 8 is er een vragenlijst om erachter te komen of het Montessori College een verstandige keuze is. Klik hier

Het Montessori College in het kort

De proeflessen hebben inmiddels plaatsgevonden. De informatie en de films die gepresenteerd worden tijdens de online informatieavonden zijn terug te vinden op deze pagina of in deze flyer.

 

Uitgebreidere informatie over onze school is te vinden in deze vouwfolder.