Aanmelden

Kom kennismaken met Montessori College Eindhoven. Onze deuren staan voor je open!

Voordat je een keuze maakt voor een middelbare school, wil je natuurlijk een keertje komen kijken. Hoe ziet de school eruit, hoe is de sfeer, hoe zien de lokalen eruit? Zijn de docenten wel aardig? Is de school niet te groot of juist te klein? Om een beeld te krijgen van onze school organiseren we proeflessen, informatieavonden voor ouders/verzorgers en een Open Dag. Hopelijk zien we je bij een van deze evenementen.

Open dag:

Voor kinderen uit groep 7 en 8 en andere belangstellenden organiseren we elk jaar een Open Dag. Deze vindt dit jaar plaats op zondag 16 januari van 11.00u tot 15.00u. In verband met de corona-maatregelen is nog niet duidelijk hoe wij deze dag kunnen invullen. Houd daarom de website in de gaten!

Uitgebreide informatie over onze school lees je op deze pagina.

Informatieavonden voor ouders/verzorgers (met programma voor hun kinderen uit  groep 8):

Deze hebben inmiddels plaatsgevonden op 10 en 24 november.

Proeflessen voor kinderen uit groep 8:

Voor kinderen uit groep 8 die zelf willen ervaren hoe er bij ons wordt gewerkt, organiseren we proeflesmiddagen. Deze vinden plaats op:

  • Woensdag 8 december 2021 van 13.45u tot 15:30u, vanwege de corona-maatregelen kunnen we geen kinderen op school ontvangen. Kinderen die zich hebben aangemeld voor de proeflessen hebben een e-mail gekregen voor een online programma. Kinderen die alsnog willen deelnemen, kunnen op 6 of 7 december tussen 15.30u en 16.30u een deelnamepakketje ophalen op onze school.  
  • Woensdag 9 februari 2022 van 13.45u tot 15.30u, aanmelden (uiterlijk 6 februari)

Aanmelden voor schooljaar 2022-2023

Onze aanmeldingsdagen zijn op maandag 7 maart en dinsdag 8 maart 2022, op beide dagen van 16.00u tot 20.00u.

De aanmelding op een middelbare school is een belangrijk moment. Daarom voeren we met elk kind (en zijn of haar ouders/verzorgers) een gesprek. Om lange wachttijden te voorkomen, vragen we u om vooraf een afspraak te maken voor een gesprek op 7 of 8 maart. U kunt vanaf 14 februari 2022 een afspraak inplannen.

We gaan ervan uit dat we net als de afgelopen twee schooljaren alle kinderen die zich bij ons aanmelden, kunnen plaatsen. Mochten er zich meer kinderen aanmelden dan we in 8 klassen kunnen plaatsen, dan moeten we loten. De lotingsprocedure vindt u hier.

Heeft u vragen over de aanmelding? Neem dan contact op met onze administratie. Dat kan via algemeen@mc-eindhoven.nl of 040 – 2694300. Ook als uw kind een extra ondersteuningsbehoefte heeft, waarover u vooraf een gesprek wilt, kunt u via de administratie een afspraak maken met onze ondersteuningscoördinator.

Aanname-criteria

Voor de mavo/havo brugklas worden leerlingen toegelaten die van de basisschool minimaal een mavo/havo advies gekregen hebben. Voor de mavo-1 klas verlangen we een mavo-(vmbo-t)advies van de basisschool. Leerlingen met een havo-advies of hoger kunnen geplaatst worden in havo-1.

Past het montessorionderwijs bij mijn kind?

Bent u zich aan het oriënteren op een middelbare school?

Deze vragenlijst kan u een idee geven of de manier van werken op onze school bij uw kind past.

Ook voor kinderen uit groep 8 is er een vragenlijst om erachter te komen of het Montessori College een verstandige keuze is. Klik hier