Aanmelden

Kom kennismaken met Montessori College Eindhoven. Onze deuren staan voor je open!

Voordat je een keuze maakt voor een middelbare school, wil je natuurlijk een keertje komen kijken. Hoe ziet de school eruit, hoe is de sfeer, hoe zien de lokalen eruit? Zijn de docenten wel aardig? Is de school niet te groot of juist te klein? Om een beeld te krijgen van onze school organiseren we proeflessen, informatieavonden voor ouders/verzorgers en een Open Dag. Hopelijk zien we je bij een van deze evenementen.

Aanmelden voor schooljaar 2022-2023

Onze aanmeldingsdagen zijn op maandag 7 maart en dinsdag 8 maart 2022, op beide dagen van 16.00u tot 20.00u.

 

De aanmelding op een middelbare school is een belangrijk moment. Daarom voeren we met elk kind (en zijn of haar ouders/verzorgers) een gesprek. We vragen u om vooraf een afspraak te maken voor een gesprek op onze school op 7 of 8 maart. 

 

U kunt van 14 februari 2022 t/m maandag 7 maart 2022 digitaal een afspraak voor een aanmeldingsgesprek inplannen.

Als u na 7 maart wilt aanmelden, neem dan telefonisch contact met ons op via tel. 040-2694300.

 

Bij het gesprek hebben we ook de gegevens uit het Onderwijskundig Rapport van de basisschool nodig. Van de meeste basisscholen krijgt u een inlogcode waarmee u zich op 7 of 8 maart digitaal kunt aanmelden voor de middelbare school. Als u uw kind digitaal bij ons aanmeldt, zien wij automatisch de informatie uit het onderwijskundig rapport.

 

Op een enkele basisschool wordt niet gewerkt met deze inlogcode. Dan krijgt u een papieren aanmeldingsformulier, ook wel het ‘blauwe formulier’ genoemd. Wij hebben dit blauwe formulier nodig om de aanmelding van uw kind compleet te maken. U kunt dit formulier, graag voorafgaand aan het aanmeldingsgesprek, naar ons mailen algemeen@mc-eindhoven.nl , afgeven bij de receptie of in de brievenbus van de school doen. We kunnen de aanmelding pas in behandeling nemen als alle gegevens bij ons binnen zijn.

We gaan ervan uit dat we net als de afgelopen twee schooljaren alle kinderen die zich bij ons aanmelden, kunnen plaatsen. Mochten er zich meer kinderen aanmelden dan we in 8 klassen kunnen plaatsen, dan moeten we loten. De lotingsprocedure vindt u hier.

Aanmeldprocedure in het kort

  1. Maak via de website een afspraak voor een gesprek. Dit kan van maandag 14 februari t/m maandag 7 maart 2022.
  2. Heeft u via de basisschool een aanmeldcode voor LDOS ontvangen? Meld uw kind dan op de dag van het gesprek (7 of 8 maart) aan via LDOS.
    Wij krijgen het onderwijskundig rapport van uw kind dan via LDOS binnen.
  3. Heeft u geen aanmeldcode voor LDOS ontvangen? Dan heeft u via de basisschool een papieren aanmeldformulier gekregen. Wij hebben dit aanmeldformulier uiterlijk op 8 maart nodig om de inschrijving compleet te kunnen maken. U kunt het formulier mailen naar algemeen@mc-eindhoven.nl
    Wij voeren de gegevens van het aanmeldformulier in LDOS in en krijgen dan toegang tot het onderwijskundig rapport van uw kind.
  4. Zit uw kind niet op een basisschool in de regio Eindhoven? U kunt het onderwijskundig rapport en het adviesformulier uiterlijk op 8 maart mailen naar algemeen@mc-eindhoven.nl

Heeft u vragen over de aanmelding? Neem dan contact op met onze administratie. Dat kan via algemeen@mc-eindhoven.nl of 040 – 2694300. Ook als uw kind een extra ondersteuningsbehoefte heeft, waarover u vooraf een gesprek wilt, kunt u via de administratie een afspraak maken met onze ondersteuningscoördinator.

Proeflessen voor kinderen uit groep 8:

Deze hebben op 8 december en 9 februari online plaatsgevonden. 

Extra open dag voor kinderen uit groep 8:

Op zondag 20 februari stond er een enthousiast team klaar om kinderen uit groep 8 mee te nemen op een selfietour door onze school.

Uitgebreide informatie over onze school lees je op deze pagina.

Online open dag:

Op zondag 16 januari hadden we onze Open Dag. De coronamaatregelen van dat moment lieten geen ruimte om bezoekers in school te ontvangen. Met allerlei filmpjes hoopten we toch een goed beeld te geven van de school. De online-open dag is ook buiten die 16e januari nog informatief en actueel, met die vermelding dat het insturen van de puzzelopdracht en de mogelijkheid om te chatten echt voor de dag zelf was en informatie over verdere plannen t.a.v. open dag en proeflesmiddag inmiddels (gelukkig!) achterhaald zijn.

Deze link leidt naar de online open dag.

Informatieavonden voor ouders/verzorgers (met programma voor hun kinderen uit groep 8):

Deze hebben inmiddels plaatsgevonden op 10 en 24 november.

Aanname-criteria

Voor de mavo/havo brugklas worden leerlingen toegelaten die van de basisschool minimaal een mavo/havo advies gekregen hebben. Voor de mavo-1 klas verlangen we een mavo-(vmbo-t)advies van de basisschool. Leerlingen met een havo-advies of hoger kunnen geplaatst worden in havo-1.

Past het montessorionderwijs bij mijn kind?

Bent u zich aan het oriënteren op een middelbare school?

Deze vragenlijst kan u een idee geven of de manier van werken op onze school bij uw kind past.

Ook voor kinderen uit groep 8 is er een vragenlijst om erachter te komen of het Montessori College een verstandige keuze is. Klik hier