Dagtrip Bonn

Op 27 september brachten de examenklassen Duits een bezoek aan de voormalige hoofdstad van West-Duitsland: Bonn. Op het programma stond o.a. het Haus der Geschichte, een prachtig museum dat gewijd is aan de naoorlogse geschiedenis van Duitsland.

Tijdens de Duitstalige rondleiding kregen de leerlingen een beter beeld van het leven in het toenmalige Oost- en West-Duitsland. Ze kwamen erachter dat mensen in de DDR maar weinig hadden en zelfs hun eigen grasmaaiers in elkaar knutselden, het Westen er best wel Amerikaans uitzag met jukeboxen en kleding uit de sixties, hoe de Berlijnse Muur aan zijn einde is gekomen en Duitsland weer één werd.

Na al deze informatie was het tijd om naar de binnenstad te rijden. Daar begon de vrije tijd, weliswaar met een paar verplichte opdrachten. Ook met die opdrachten gingen ze enthousiast aan de slag! Iedere keer als we leerlingen tegenkwamen, waren ze selfies aan het maken (met het Beethovenstandbeeld, met de Haribo-beer, op de trappen van het stadhuis, vóór de oude stadspoort, …) of met Duitsers aan het praten. Een mooie manier om de stad op hun eigen tempo te leren kennen!

Gelukkig met een stralend zonnetje erbij. Tijdens de terugreis galmden nog wat Deutsche Schlagers door de bus en daarmee was de dag gezellig afgerond. Het was een leerzame en gezellige excursie, met een geweldige groep leerlingen om trots op te zijn!

Facebook
Twitter
Email