Fietsverlichtingsactie

Zullen we allemaal ons licht aan doen, zodat we beter zien én beter gezien worden. Dat begint natuurlijk bij een fietsverlichting die werkt!
Goede fietsverlichting is heel belangrijk. Een kwart van alle ongelukken met fietsers gebeurt in het donker. Uit onderzoek blijkt dat 59% van de fietsers geen of geen volledige fietsverlichting voert. Bovendien repareren 4 op de 10 fietsers niet direct zijn of haar fietsverlichting wanner deze niet werkt.

Opvallen in het verkeer is ontzettend belangrijk, dat vinden wij ook. Daarom houden wij in week 49 (5 dec. t/m 9 dec.) een fietscontrole op school, waarbij we de verlichting controleren van de leerlingen van het eerst leerjaar. Als je zorgt voor een goed werkend licht, krijg je van ons, namens veilig verkeer Nederland, een beloning.

Regelgeving

Fietsverlichting kan aan de fiets bevestigd zijn, maar ook losse lampjes zijn toegestaan. Het voeren van “vaste” fietsverlichting heeft wel nadrukkelijk de voorkeur. Bij het voeren van fietsverlichting gelden de onderstaande regels:
– Wit of geel licht voor
– Rood licht achter
– De verlichting schijnt recht vooruit en achteruit
– De lampjes mogen niet knipperen
– Losse lampjes mogen wel, maar moeten goed zichtbaar zijn en voldoende schijnen

Wanneer je fietsverlichting niet in orde is, kun je een boete krijgen van €55,00.
 

Facebook
Twitter
Email