Excursie Den Haag

Op 31 augustus hadden alle 4e-klassers en vijf havo leerlingen die maatschappijwetenschappen in hun pakket hebben een excursie in Den Haag. We vinden het belangrijk dat alle leerlingen in H4 en M4 kennis maken met Politiek Den Haag!

Helaas konden we De Eerste Kamer en Tweede Kamer niet bezoeken i.v.m. COVID-19 maatregelen, maar dat mocht de sfeer niet drukken. Uiteindelijk konden de leerlingen, dankzij de rondleiding van Prodemos, een Tweede Kamer zitting naspelen. De leerlingen waren verdeeld in diverse politieke partijen en moesten zich uitspreken over een nieuw wetsvoorstel. Dat zorgde voor leuke discussies en originele invalshoeken.

Daarnaast kregen de leerlingen een rondleiding door het Binnenhof en de Ridderzaal. Sommige leerlingen kwamen zelfs bekende politici tegen zoals Mark Rutte, Hugo de Jonge en Tamara van Ark en dat leverde video’s op!

De leerlingen hadden diverse zoekopdrachten in de stad waarbij ze actief bezig waren met het beantwoorden van vragen en natuurlijk was er ook vrije tijd.

Ondanks de diverse RIVM-maatregelen, hebben onze leerlingen zich keurig gedragen en kunnen we spreken over een geslaagde excursie!

Facebook
Twitter
Email