Teun van den Brand (15) en Daantje Wijnen (15) nemen dit jaar de hoofdrollen voor hun rekening tijdens het Spektakel.

Geen gemakkelijke taak als het theaterstuk Romeo en Julia op het programma staat. Hoewel ze in het echt geen ‘setje’ vormen, is daar tijdens de repetities niets van te merken. “We kennen elkaar al heel lang, dat scheelt”, lacht Daantje.

Het tweetal vindt het dramatische liefdesverhaal van Shakespeare allerminst oubollig. Ze zien veel raakvlakken met de tijd van nu. “In de tijd van Shakespeare spraken we over verschillende rangen; adel en boeren bijvoorbeeld. Maar ook nu, in 2023, is nog altijd niet iedereen gelijk, hebben we nog altijd te maken met minderheidsgroepen. Zo is het homohuwelijk of homoseksualiteit nog altijd niet overal geaccepteerd en worden we continu beïnvloed door social media en reclames. Het zet je wel aan het denken. Hoe beïnvloedbaar ben je zelf? Wie ben je zelf? Wat heb je er voor over om erbij te horen? Tijdens de repetities hebben we, met het verhaal van Romeo en Julia in ons achterhoofd, hier veel over gesproken”, legt Teun uit. Daantje vult aan: “als je daar dieper over na gaat denken, dan gaat het verhaal onder je huid zitten. En dat is wat ik over wil brengen op het podium.”

 

Tijdens de repetities hebben we, met het verhaal van Romeo en Julia in ons achterhoofd, hier veel over gesproken”, legt Teun uit. Daantje vult aan: “als je daar dieper over na gaat denken, dan gaat het verhaal onder je huid zitten. En dat is wat ik over wil brengen op het podium.”

Plankenkoorts

Voor de 15-jarige Daantje is het podium niet vreemd. Plankenkoorts heeft ze dan ook niet. “Ik vind het heerlijk om op de planken te staan en wil later verder in de musicalwereld. De scenes waarin Julia juist hoog in haar emoties zit, zijn heerlijk om te spelen. Verdriet, blijdschap, boosheid…heerlijk”, lacht ze. En dat is precies wat Teun waardeert aan zijn tegenspeelster. “Daantje weet echt te spelen met deze emoties. Dat is heel bijzonder om te zien.” Daantje: “En ik vind het mooi om te zien dat jij er écht voor durft te gaan. Jouw lef waardeer ik enorm.”

Bluffen

In totaal staan er vier voorstellingen op het programma. Voor alle leerlingen van de school en daarna voor ouders en andere belangstellenden. “Try-outs om warm te draaien en dan voor het echie!”, lachen ze. Maar wat als er nu toch iets fout gaat of als je je tekst niet meer weet. “Dan bluffen we ons er doorheen”, zegt het tweetal in koor.

Het Spektakel Romeo en Julia is te zien op donderdag 15 juni en vrijdag 16 juni om 19.15 uur. Kaarten voor de voorstellingen zijn te koop via de receptie van het Montessori College en kosten 7,50 euro.