In memoriam

Vorig jaar ontvingen wij op 30 oktober het intens verdrietige nieuws dat onze leerling Olav Verschuuren was gestorven. Dit heeft heel wat teweeg gebracht in de maanden daarna en op verschillende momenten en manieren hebben we daar vorig schooljaar aandacht aan besteed. Zo hebben we op de eerste dag na de kerstvakantie een minuut stilte op het schoolplein gehouden en is er langs het fietspad bij de ingang een vlinderstruik geplaatst met een gedenkbordje. Ook staat er bij het raam van de receptie een foto van Olav.

Deze verdrietige dag is nu een jaar geleden.

Die dag willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om die woensdag in de ruimte bij de receptie iets neer te leggen of op te hangen bij de foto van Olav. We zullen zorgen dat er een tafel staat. Het mag een kaarsje zijn, een tekening, een bloem of wat dan ook.

De mentoren zullen hun klassen erop attenderen. Zij zullen ook aangeven dat leerlingen die verdriet hebben over het overlijden van Olav (of als er in hun omgeving iemand anders is overleden) daar niet zelf mee moeten blijven lopen. Dat het belangrijk is om daar met een volwassene over te praten: je eigen ouder(s), iemand anders uit de familie/omgeving of met je mentor.

Facebook
Twitter
Email