Het Montessori College gaat knallend het jaar uit. Van 18 tot en met 22 december hebben we de aftrap gegeven voor een spiksplinternieuw concept: de 'Montessori week'! Een week voor sprankelende activiteiten en prikkelende excursies.

Het was een waar spektakel met een gevarieerd programma dat zich voornamelijk afspeelde in en rondom onze bruisende stad: Eindhoven! Samen ontdekten we, leerden we, en genoten we van alles wat onze eigen stad te bieden heeft.  Daarnaast zijn enkele klassen op excursies geweest naar Brussel, Bonn of Parijs.

Het programma was als volgt:

Klas 1: Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) activiteiten, een creatief uitstapje naar Galerie Pennings, een tour in het Evoluon, een speciale filmvertoning in de bioscoop en natuurlijk de knallende afsluiting van het jaar met een kerstquiz!

Klas 2: LOB-activiteiten, een ontdekkingstocht door Galerie Pennings en het Evoluon, een keuzeprogramma met een rondleiding door een moskee of tempel, of een wandeling door Strijp om de invloed van Philips te ervaren. En als kers op de taart: de feestelijke afsluiting met opnieuw een spetterende kerstquiz!

Klas 3: Een bijzondere filmvertoning in de bioscoop, creatieve opdrachten in een keuzeprogramma, een uitstapje naar Brussel en het Europees Parlement, een rondleiding in het Evoluon of een wandeling door Strijp om de invloed van Philips te ontdekken. En niet te vergeten, de feestelijke jaarafsluiting met een bruisende kerstquiz!

Klas 4: Een bezoek aan een moskee met daaropvolgend een creatieve opdracht over kerst wereldwijd, een wandeling door Strijp om de invloed van Philips te ervaren en een bezoek aan de Design Academy. Voor de leerlingen met Duits of Frans in het vakkenpakket een trip naar Bonn of Parijs, voor alle andere leerlingen stond skiën of snowboarden bij Montana op het programma. Ook zij sloten het jaar feestelijk af.

Klas 5: Een aardrijkskunde-excursie naar de waterzuivering, waarbij leerlingen zonder aardrijkskunde in hun vakkenpakket de eersteklassers bijstonden tijdens LOB-activiteiten of in de bioscoop. Een bezoek aan de Design Academy. Voor de leerlingen met Duits of Frans in hun vakkenpakket een trip naar Bonn of Parijs, en voor alle andere leerlingen skiën of snowboarden in Montana. Ook zij beleefden een feestelijke jaarafsluiting.

De Montessoriweek: omdat leren ook gewoon ontzettend leuk kan zijn!