Kunstkist

Het is dit jaar 20 jaar geleden dat het Montessori College Eindhoven begon met een klein montessoriklasje. Natuurlijk willen we dat jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. We hebben daarom enkele basisscholen uitgenodigd om deel te nemen aan ons kunstkistproject. De kinderen van groep acht van de volgende basisscholen deden mee: De Driestam, De Trinoom, de Startbaan, De Rank, de Heiacker en de Springplank.

De scholen ontvingen een kist vol schildersspullen, een schilderdoek voor iedere leerling en een lesbrief. Het onderwerp: maak een feestbeest! Hoe gekker hoe leuker!

Er zijn de prachtigste schilderijen gemaakt. De werkstukken zijn tentoongesteld in de school en waren o.a. tijdens de open dag te bewonderen. We vinden het jammer dat we ze weer moeten missen, maar natuurlijk zijn ze intussen allemaal weer bij de makers terug bezorgd!

Onze leerlingen en docenten konden hun stem uitbrengen op het beste schilderij. Het was een spannende strijd. Uiteindelijk kreeg het kunstwerk van Jimin Lee van basisschool De Rank uit Veldhoven de meeste stemmen. (Kijk hieronder voor de foto’s!)

De winnares heeft inmiddels een pakket vol tekenspullen ontvangen. Ook voor de andere kinderen van de groepen acht van basisschool de Rank was er een prijs. Onder leiding van twee kunstdocenten van onze school maakten ze een werkstuk met hun schoolfoto. Stuk voor stuk zijn ze schitterend geworden! Natuurlijk kwam elk werkstuk in een eigen fotolijstje.

Gefeliciteerd Jimin!!

Facebook
Twitter
Email