Moestuin in oprichting!

Het voorjaar is al begonnen en dus tijd om mijn moestuin klaar te maken. Niet alleen thuis, maar ook op school. Naast gezond eten vind ik het ook belangrijk dat leerlingen weten waar hun voedsel vandaan komt en hoe het groeit. Veel gewassen kun je zelf zaaien, stekken en oogsten. Het bijzondere is, dat er zoveel geoogst kan worden dat je het zelfs kan delen. En volgend seizoen komen veel gewassen gewoon weer terug, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Dat is hoe de natuur voor ons zorgt.

 

Ik wilde niet wachten op steun en ben daarom gewoon begonnen met plekken zoeken rondom de school om de gewassen te kunnen verbouwen. Stiekem wist ik dat er collega’s zouden aansluiten. 

Op dit moment zijn er twee collega’s die mee willen doen en hopelijk worden het er meer. Daarnaast zien veel leerlingen mij buiten het lokaal bezig en komen een praatje maken om te kijken wat ik aan het doen ben. Op die manier probeer ik ze enthousiast te maken en wellicht komen er leerlingen een keer helpen.

 

In mijn lokaal heb ik voor het raam wat munt, lente ui, bleekselderij en sla staan. Deze week komen er ook nog andijvie, aardbeien, courgette en sperziebonen bij. Sla heb ik als stekjes gekocht en de rest heb ik gezaaid en uit mijn eigen moestuin gehaald.

De gewassen blijven nog een weekje binnen en als het mooier weer wordt, is het tijd om ze naar buiten te verplaatsen. Sommigen gewassen komen in de volle grond en sommige gewassen zoals sla en aardbeien komen in oude pallets die ik heb bewerkt.


Zodra er geoogst kan worden mogen collega’s en leerlingen oogsten als ze het thuis nodig hebben voor een lekkernij. Misschien wat sla, bonen en bleekselderij voor een salade. Courgette en lente ui voor een lekkere pasta en de aardbeien voor een toetje of als tussendoor.

Facebook
Twitter
Email