De band Bright Minds, waarin natuur- en scheikundedocent Joep van Kruijsdijk (30) van het Montessori College een prominente rol speelt, heeft zich geplaatst voor de halve finale op 3 mei van de prestigieuze Grote Prijs van Nederland. Met hun nummer 'Brother' staat de band op de eerste vrijdag in mei in de eerste halve finale in Tivoli Vredenburg in Utrecht. “In totaal gaan er vier acts door naar de finale op 8 juni”, verduidelijkt Van Kruijsdijk.

Van Kruijsdijk, die naast zijn passie voor muziek ook lesgeeft op het Montessori College, is overdonderd door het nieuws. “Wat begon als een bescheiden project, heeft zich nu ontpopt tot een serieuze kans om ons talent te laten horen aan een breder publiek, een nationaal publiek. Dit hadden we nooit durven dromen. We zijn nog relatief nieuw als band, zonder platenlabel of videoclips. We zijn nog aan het ontdekken, we ploeteren nog door de modder. Het is bizar, geweldig, enerverend, met knikkende knieën, maar vooral leerzaam. We zijn onze fans enorm dankbaar voor deze kans.”

Broederschap en vernieuwing

‘Bright Minds’, bestaande uit Niels Hendriks, Joost Zengers en Joep van Kruijsdijk zelf, laat met hun nummer ‘Brother’ een diepe indruk achter. Geïnspireerd door de geboorte van Zengers’ zoontje Logan, belichaamt het nummer een boodschap van broederschap en vernieuwing.

Veel inmiddels succesvolle artiesten hebben de Grote Prijs van Nederland gebruikt als springplank naar het grote publiek. Eerdere deelnemers waren onder meer Brainpower, Junkie XL, Typhoon en Eefje de Visser. “Ik wil onze fantastische achterban nog een keer vragen om te stemmen. Onze fans kunnen vooraf online stemmen, het publiek stemt op de avond zelf in Tivoli Vredenburg. Dat bij elkaar opgeteld telt voor de helft mee. De vakjury bepaalt de resterende vijftig procent van het eindtotaal. Het zou mooi zijn als…. We dromen nog even verder…”

Meer informatie is te vinden op www.groteprijsvan.nl. Tickets voor de halve finale op 3 mei in Tivoli Vredenburg zijn verkrijgbaar via www.groteprijsvan.nl/tickets.