Decanaat

Het decanaat voor havo en mavo wordt vervuld door mevrouw Marijn Rongen. Het decanaat voor havo en mavo wordt vervuld door mevrouw Marijn Rongen. Op woensdag, donderdag en vrijdag is zij aanwezig en meestal te vinden in de decanenkamer (1.10).

 

Naam:Mevr. Rongen, Marijn
Functie:decaan
Kamer:Ha 1.10
Bezoektijd:woensdag, donderdag en vrijdag
E-mail:marijn.rongen@summacollege.nl

Bij de decaan kun je o.a. terecht voor hulp en advies bij het maken van je vakken- en profielkeuze, studiekeuze en voor informatie over opleidingen. Wanneer je een afspraak wilt maken, loop dan even langs of neem contact op via marijn.rongen@summacollege.nl.

 

Algemene taken

De decaan verzorgt in samenwerking met de mentoren de keuzetrajecten vanaf klas 3. Zowel tijdens de mentorlessen als in individuele gesprekken, wordt het keuzetraject op professionele wijze ondersteund. In de derde klassen is het keuzetraject vooral gericht op het maken van een vakken- en profielkeuze. In de hogere klassen staat de studiekeuze centraal. Belangrijk is ook de inzet van de leerling zelf. Van de leerling wordt een actieve houding bij het zoeken van informatie en bij het bezoeken van voorlichtingsbijeenkomsten, open dagen en meeloopdagen van opleidingen verwacht.

Er worden door de decaan verschillende soorten activiteiten georganiseerd, gericht op de profiel- en studiekeuze. O.a.: informatieavonden over de profielkeuze, profielkeuze event, mbo- en hbo- voorlichtingsavonden, beroepenmarkt.

Verder is de decaan actief op het gebied van studievoorlichting, het voeren van persoonlijke gesprekken en het beschikbaar stellen van informatiemateriaal om de leerling zo goed mogelijk te helpen bij zijn keuze. Tijdens gemeenschappelijke ouderavonden licht zij profielkeuzes toe en geeft ze algemene voorlichting over doorstroommogelijkheden.