Samen met verschillende scholen uit Eindhoven heeft een aantal van onze leerlingen uit 4M en 4H weer de fantastische reis naar Bayeux mogen maken.

Onderdeel van de reis waren overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog op de plek waar de bevrijding van Europa begon, maar ook een bezoek aan een Engelse, Amerikaanse en Duitse begraafplaats. Veel informatie en persoonlijke verhalen uit de tijd mochten niet ontbreken. Al met al hebben de leerlingen ontzettend veel bijzondere indrukken opgedaan in Normandië. In Bayeux waren ze ook te gast bij het ontsteken van het bevrijdingsvuur dat door Nederlandse wielrenners naar Eindhoven werd gebracht.

Eindhoven is, evenals Bayeux in Frankrijk, een van de eerst bevrijde steden van het land. Bij terugkomst in Nederland waren onze leerlingen onderdeel van het defilé om de bevrijding van Eindhoven te herdenken. Hier hebben twee van onze leerlingen een herdenkingskrans mogen leggen bij het nationale bevrijdingsvuur.

Onvergetelijke reis

Samen met onze leerlingen hebben wij een onvergetelijke reis gemaakt naar een gebied waar velen het leven hebben gelaten om Europa te bevrijden. Laten we hiermee niet vergeten dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.