Sport

Om 8.30 uur zij we vertrokken met de bus naar het Montessoricollege in Nijmegen voor de jaarlijkse sportdag voor het voortgezet onderwijs. Met 3 teams: volleybal, voetbal en hockey. Helaas hadden we voor basketbal, trefbal en softbal geen of te weinig aanmeldingen.


We wisten op voorhand dat het lastig ging worden omdat er scholen zijn die selecteren uit meer dan 1800 leerlingen en een VWO afdeling hebben met 18/19 jarige leerlingen.
Er werd geen enkele wedstrijd gewonnen, maar de sfeer was prima op het veld, in de kleedkamer en in de bus. Hiervoor wil ik in het bijzonder Jesse van Heesch bedanken. Hij ontpopte zich vanaf het begin tot het einde als sfeermaker en vertolker van het Nederlandse levenslied.


Het weer was op zijn zachtst gezegd “regenachtig”. Mogelijk voortvloeiend uit onze identiteit als “kunst en cultuurschool” is de kwaliteit creatief prima ontwikkeld: De voetballers hebben het koud en nat opgelost door vanonder een warme douche in sporttenue het veld op te gaan om hun wedstrijd te spelen.


Moraal van het verhaal: meer voorbereiding en LO, een VWO afdeling erbij, zou onze winkansen vergroten….

Dank aan de docenten kunstvakken en natuurlijk aan Jesse.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email