Het Montessori College en het Ster College, beide onderdeel van Summa College, staan aan de vooravond van een grote verhuizing. Nu de vernieuwbouw van het Montessori College na de voorjaarsvakantie van start gaat, trekken docenten en leerlingen tijdelijk in het gebouw van de buren; het Ster College. Deze hebben op hun beurt de verhuisdozen ingepakt om tijdelijk hun intrek te nemen op de Summa Campus, locatie Sterrenlaan 6.

Polonaise

Het officiële startschot voor deze opwindende verhuizingen wordt gegeven op donderdag 8 februari om 15.00 uur tijdens de carnavalsmiddag van het Montessori College. Het dak gaat er symbolisch af met een opzwepend optreden van niemand minder dan Frank van Etten. In polonaise trekken de leerlingen met de eerste verhuisdozen richting hun tijdelijke onderkomen aan de Limburglaan.

Directeur Kelly Hulshoff-Bensen: “Het is echt zover, we gaan vertrekken. De vernieuwbouw gaat beginnen en we mogen uitkijken naar een mooi nieuw schoolgebouw. Het nieuwe ontwerp sluit naadloos aan op de Montessori-filosofie, met nadruk op domeinen en projectmatig leren, en dat in een gebouw dat helemaal klaar is voor de toekomst.”

Vernieuwd schoolgebouw

Om de verbondenheid tussen de leerlingen te bevorderen, is een nieuw schoolgebouw ontworpen waarin alle facetten van Montessori-onderwijs samenkomen. Door de bestaande betonstructuur te behouden en een nieuw volume toe te voegen, krijgt de school niet alleen meer omvang maar ook extra bruikbare ruimte. Dit creëert een omgeving waarin zowel individuele ontplooiing als onderlinge interactie harmonieus samenkomen, passend bij de onderwijsvisie van het Montessori College.

Ster College

De studenten van het Ster College gaan tijdelijk naar Sterrenlaan 6 op de Summa Campus. Vanaf dinsdag 20 februari vinden alle lessen van het Ster College hier plaats. “We zijn er klaar voor en hebben er echt alles aan gedaan om de tijdelijke nieuwe plek van het vavo zo geschikt en prettig mogelijk te maken voor onze studenten. Ik hoop dan ook dat iedereen zich snel thuis voelt op de Sterrenlaan, het team staat klaar om onze studenten na de voorjaarsvakantie warm te ontvangen”, aldus Jack Heesterbeek, teamleider vavo.

Bij het Ster College kunnen studenten versneld een diploma of certificaten vmbo-tl, havo of vwo behalen. Het Ster College is een zogenoemde vavo-opleiding. Vavo staat voor voortgezet algemeen volwassenenonderwijs. Meer informatie over de verhuizingen en de vernieuwbouw is te vinden op www.stercollege.nl en in dit nieuwsbericht van het Montessori College.