Tijdens de herfstvakantie hebben we u gevraagd om deel te nemen aan onze enquête over ons telefoonbeleid, en wat een fantastische respons hebben we ontvangen! Maar liefst 340 van u hebben de moeite genomen om hun stem te laten horen. Onze oprechte dank daarvoor!

Bij het Montessori College geloven we sterk in de betrokkenheid van ouders bij onze beslissingen. De opvoeding en opleiding van uw kind zien wij als een gedeelde verantwoordelijkheid. Een ouder bracht in de enquête zelfs de wijze woorden ‘it takes a village to raise a child’ naar voren, en daar kunnen wij ons volledig in vinden.

Met de reactie van 141 ouders, die veranderingen in het leergedrag van hun kinderen hebben opgemerkt sinds de invoering van het nieuwe telefoonbeleid, zijn wij enorm blij. En hoewel ‘slechts’ 47 ouders thuis een merkbaar verschil ervaren sinds september 2023, erkennen we dat er ook uitdagingen zijn. Buiten de lessen zien we een toename van het telefoongebruik, met opstoppingen aan de trap en weinig gesprekken in de gang als gevolg.

In het vrije veld ‘Wat mist u nog in de aanpak?’ hebben 70 ouders hun visie gedeeld, variërend van het stimuleren van het gebruik van papieren agenda’s tot het pleiten voor meer en betere voorlichting over de gevaren van overmatig telefoongebruik. Wij omarmen deze inzichten en zien hierin ook een kans voor samenwerking met u als ouders.

Om het gesprek op een luchtige manier voort te zetten en meer informatie te delen over dit onderwerp, hebben we drie interessante links voor u:

https://www.youtube.com/watch?v=v_CM-fCP8ws
https://lab.nos.nl/projects/telefoonverslaving/index.html
https://www.youtube.com/watch?v=cclEuSxFd_M

Dit schooljaar zetten we in op het handhaven van het huidige telefoonbeleid. Binnen de werkgroep blijven we actief met dit onderwerp bezig en zullen we u blijven informeren. Laten we samen blijven werken aan een positieve en gezonde omgeving voor onze leerlingen.