De spanning stijgt in de regio onder leerlingen van groep 8. Zij maken in de week van 25 maart hun keuzes voor hun toekomstige middelbare school. Elke leerling moet een top drie opgeven.

Met de groeiende populariteit van bepaalde scholen en het beperkte aantal beschikbare plaatsen is er in Eindhoven gekozen voor een centraal aanmeldsysteem waarin leerlingen hun voorkeur moeten aangeven voor drie scholen. Dit nieuwe systeem brengt voor aanstaande brugklassers best wel wat spanning met zich mee. Kom ik op de school van mijn eerste keuze terecht?

Net een beetje anders

Als het aan het Montessori College Eindhoven ligt wel. Maar op het Montessori College is alles net een beetje anders. “Bij het Montessori College Eindhoven is leren nou eenmaal anders dan op andere scholen. Bij ons mag je fouten maken, en dat is niet alleen oké, maar zelfs goed, omdat je daar van groeit. Wij geloven in een omgeving waar je zelf dingen ontdekt, waar je jezelf kan zijn. Wij vinden het heel belangrijk dat je persoonlijke aandacht krijgt. Respect, gelijkwaardigheid en wederzijds vertrouwen zijn superbelangrijk voor de relaties tussen leerlingen, leraren, ouders. Dat zorgt voor een fijne leeromgeving. “We begrijpen dat weken ontzettend spannend zijn voor de leerlingen en hun families”, zegt Kelly Hulshoff-Bensen, directeur van het Montessori College. “Maar wie voor het Montessori College Eindhoven kiest, hoeft eigenlijk niet te nagelbijten, want we verwachten voldoende capaciteit te hebben.”

Voldoende capaciteit

Het Montessori College Eindhoven staat voor gelijke kansen voor alle kinderen. “We baseren ons onderwijsmodel op de ideeën van Maria Montessori dat elk kind uniek is en recht heeft om zich te ontwikkelen op een manier die bij hem of haar past”, aldus Kelly. “Daarom hebben we ons hard gemaakt om alle aanmeldingen te kunnen accepteren. Wie het Montessori onderwijs als eerste keuze heeft, verwelkomen we aankomend schooljaar graag in onze brugklas”, zegt Kelly.

Nieuw gebouw

Naast de geruststelling over voldoende capaciteit staat het Montessori College Eindhoven zelf ook voor een spannende tijd van vernieuwing. De vernieuwbouw van het pand aan de Habsburglaan is gestart, waardoor de school tijdelijk zijn intrek heeft genomen in het naastgelegen gebouw; het voormalige Ster College aan de Limburglaan.

Het pand aan de Habsburglaan wordt aangepast om alle facetten van Montessorionderwijs samen te laten komen met meer ruimte voor individuele ontplooiing en onderlinge interactie. “We gaan terug naar een eigentijds schoolgebouw. De stip is gezet, we kijken hier enorm naar uit. Maar voor nu wens ik alle leerlingen en hun ouders veel succes bij het maken van een keuze voor de meest passende middelbare school”, aldus Kelly.

We willen graag een persoonlijk gesprek voeren met iedereen die zich bij ons aanmeldt, hiervoor kun je nu al een afspraak maken. Voor meer informatie hierover én om deze afspraak digitaal in te plannen, klik hier.